Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms djurpark, vackert beläget på Kungliga Djurgården med utsikt över hela Stockholm.

Skansen är en favorit både hos stockholmare och tillfälliga besökare och är en perfekt familjeutflykt. På Skansen kan du lära dig om traditionella hantverk och traditioner. Här kan man besöka ett historiskt Sverige i miniatyr. 150 gårdar och boningshus från olika delar av landet har monterats ned och transporterats hit. Du hittar charmiga stadskvarter med glasblåsning, krukmakeri, plåtslageri och bageri en gul herrgård Skogaholms herrgård, den vackra träkyrkan Seglora från 1700-talet och marknadstorget Bollnästorget. Den som gillar traditionellt hantverk får inte missa museibutiken. Här kan man också se alla nordiska djur som älg, björn, lo, varg, järv och säl. Här finns också ett terrarium, aphus och barn-zoo.

På Skansen firas de svenska traditionerna som midsommar, valborg och lucia. Skansen under julmånaden är en särskild begivenhet, med julmarknad, traditionellt svenskt julbord och förhoppningsvis snö. Och den som vill avnjuta ett traditionellt svenskt smörgåsbord kan göra det på Solliden. Skansen har ett flertal restauranger och charmiga kaféer.

 

 

 

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa

 

 

 

 

 .

Allt om Stockholm: Kultur, Nöje och Företag