Blocket blir jätteloppis – mitt på Sergels Torg

På nätet är man sedan länge Sveriges överlägset största loppmarknad. Nu kommer Blocket ut i verkligheten – och anordnar en gigantisk loppis på Sergels torg i samarbete med Stockholms Kulturfestival.

–Vi hoppas att det kommer riktigt mycket folk, säger Annette Karlberg, pressansvarig på Blocket.

Den 19 augusti klockan 11-18 tar Blocket steget ut från datorn till den fysiska världen för första gången någonsin. Då ska man, i anslutning till Stockholms Kulturfestival, anordna en gigantisk loppis mitt på Sergels torg. – Vi tycker det känns fantastiskt kul att ta ut Blocket i verkligheten och träffa våra köpare och säljare. När vi blev tillfrågade av Stockholms Kulturfestival, som har ett återvinningstema i år, nappade vi direkt. Vi hoppas att det kommer jättemycket folk och att många prylar kommer att byta ägare, precis som på vanliga Blocket, säger Anna Backe, marknadschef på Blocket.

”Vi väljer ut säljarna”

Loppisen kommer att bjuda på mellan 50 och 100 bord och det går fortfarande att anmäla sitt intresse om man är intresserad av att sälja. – Det blir en rejäl loppis, och vi hoppas naturligtvis att vi får in så många ansökningar som möjligt. Det går alldeles utmärkt att skicka in en anmälan fram till och med den 13:e augusti, säger pressansvarige Annette Karlberg.

Hur går man tillväga för att söka plats?

– Då skickar man in en bild på ett objekt man tänkte sälja, och gärna en liten text om vad för saker man har tänkt att ha på sitt bord. Vi väljer ut säljarna, eftersom vi vill ha en bra mix på produkterna. Sen är det självklart gratis att stå och sälja. Det blir en folkfest. Exakt hur många som kommer är svårt att sia i, det beror rätt mycket på vädret, men vi hoppas på jättemycket folk.

Tidernas roligaste Blocket-annons

Förutom loppisen kommer Alex Schulman agera konferencier och underhålla besökarna genom att bland annat utse tidernas roligaste Blocket-annons. – Jag använder själv ofta Blocket och gillar att lägga ut lite oväntade annonstexter. Synd att jag är utom tävlan, annars hade jag kanske haft en chans. Det är kul att se vilken otrolig spridning annonser med en rolig bild eller en personlig text kan få, säger Alex Schulman i ett pressmeddeande. – Dessutom kommer Retoy att vara på plats under dagen och anordna leksaksbytarbasar i anslutning, säger Annette Karlberg.

 

David Tanentsapf david@aos.se

 

Källa .

Allt om Stockholm: Kultur, Nöje och Företag