Djur Aspuddsparken

Får

Vi har tre får i Aspuddsparken.
Katla, som är svart, fick 20 april 2011 två vita tacklamm, Ellen och Esmeralda. De bor kvar hos oss. Det kan vara svårt att skilja på våra två vita får, men frågar du personalen kommer du att få veta hur du kan se skillnaden.

Getter

Getter

 

Dike
Corus, Troja och Dike
Troja

Vi har valt att ha afrikanska dvärggetter då det är en  mycket trevlig och lätthanterad ras. De låter sig gärna klias lite extra bakom öronen. Vår äldsta get Troja född här i Aspuddsparken 2007. Vi har även Trojas son Corus som föddes 8 maj 2009 och hennes dotter Dike, född 11 mars 2010.

Trojas tre bockkillningar, Fenix, Frej och Fingal, har redan flyttat till ett nytt hem.

23 maj fick Dike en getkilling. Hon heter Flora. Flora bor fortfrande kvar hos oss, men vi letar efter en köpare även till henne

Grisar

Vi har två minigrisar, Hedvig heter den prickiga och Selma är den svarta. De är födda 28 dec 2006 på Spånga Naturbruksgymnasium.

Sommaren 2009 fick Hedvig en kull med kultingar. Det blev två pojkar som vi kallat Knoll och Tott. Pappa till killarna är glaten Lord Lever som vi lånade in från Eva ”Gris-Eva” Magnusson.

Knoll och Tott bor numer i Vomhus, Dalarna.

Selma
och Hedvig.

Hästar

Hos oss bor det tre ponnyer i olika storlekar. Pussel är en Welsh/Shetlandsponnykorsning, sen har vi Gremwly som är en Tinkerhäst. Den största heter Molly och är en fjordingkorsning. Hästarna används till ponnyvarv, ridning för barn med funktionsnedsättning, körning, kvällsturer, kvällskurser och djurklubbsgrupperna. Vi har överlag ingen ridning för vuxna. Varje år vid midsommar åker hästarna på bete. De kommer hem igen kring skolstarten.

Pussel

 

Molly

 

Gremwly

Höns

 

Här i parken finns det en väldig brokig skara av olika hönsraser. Vi har Åsbohöns, Hedemorahöns, Skånska Blommehöns och Svarthöns. Hönsen går oftast helt fritt dagtid och håller sig inom sitt revir under ledning av sin tupp, Holger. Du hittar dem många gånger kring fikaborden så håll i din kaka och mata dem inte. Är det vinter och kallt vill hönsen oftast inte gå ut och kan då tyvärr inte ses av besökare.

 

Under den anlagda branden som vårt ena djurhus utsattes för, den 7 augusti 2011, dog två av våra kaniner samt alla våra höns. Vi har nu en helt ny och välfungerande hönsflock.

Sibylla och Sonja med kycklingar

Åsa

 

Kaniner

 

Kaniner har vi en hel del av. Vi har valt att ha raserna Fransk vädur, Gotlandskanin, Dvärgvädur och Holländsk kanin. Vi har både renrasiga och korsningar mellan de två sistnämnda. Vi tycker dessa är väldigt trevliga och sociala kaninraser. Kaninerna bor i grupper med namn från Spel, Blommor, Nötter och Glassar. Flera av våra kaniner är väldigt duktiga på att hoppa och har varit med i hopptävlingar.

 

Under den anlagda branden som vårt ena djurhus utsattes för, den 7 augusti 2011, dog två av våra kaniner samt alla våra höns.

Spöket, dvärgvädur

 

Scilla, gotlandskanin
Yatzy och Varpa, franska vädurar

 

Katter

 

Våra kastrerade honkatter Sessan (vit) och Busan (svart) är mycket mysiga och keliga. De har en alldeles egen entrédörr in i stallet och in till sovplats i den uppvärmda sadelkammaren. När den inte duger så finner dom massor av gosiga barnvagnar att ligga i.

Sessan

 

Busan

 

Marsvin

 

Vi har flera marsvinshonor som bor tillsammans. De har varierande färger och pälsar. Långhåriga, virvel, teddy, släthåriga och några med ett alldeles eget sätt att frisera sig på. Marsvin är väldigt sociala och trevligt pratiga.

 

Källa: http://www.aspuddsparken.se/

.

Allt om Stockholm: Kultur, Nöje och Företag