Så många miljoner får din vårdcentral 2018
Ersättningen till länets vårdcentraler ökar med 125 miljoner kronor nästa år. Så här ska miljonerna fördelas enligt en prognos från landstinget. Mitt i har hela listan. Ersättningen från landstinget till […]
Helhetslösningar inom IT-service
Vi är glada att presentera vår sponsor och partner – BliStar AB. BliStar erbjuder högkvalitativa tjänster inom allt relaterat till IT, Webb och Media. De har tjänster och produkter tillgängliga […]
Skansen
Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius. Hans motto var ”Känn dig själv”, för Hazelius betydde dessa ord att bara genom att känna till vår historia kan […]
Tom Tits Experiment
Tom Tits Experiments initiativtagare, grundare och första VD Klas Fresk, drev idén om att göra naturvetenskap roligt för både barn och vuxna genom att visa enkla och fantasieggande experiment.
Allt om Stockholm: Kultur, Nöje och Företag
En kulturell krog värd en omväg
En kulturell krog värd en omväg Maten är inga kontsverk. Men restaurangen är ett trevlig sällskap till det eleganta museet vid Vasaparken. Rätterna på Sven-Harrys känns besläktade med krogklassikerna på andra sidan parken, Tennstopet och Wasahof. Den tecknade naivistiska bilden av parken och Sven-Harrys nya byggnad påminner också om fornstora dagar när konstnärer som Stig Claesson illustrerade krogmenyer. En stor version av teckningen hänger ovanför bardisken och kockarna.
”Inget att dölja”
Den franska delen av menyn minner om de tider när köket från Paris sågs som exotiskt och spännande. Huvudstaden för konst och cuisine. Men de ljusa öppna ytorna är absolut 2000-tal. Likaså insynen till kockarna som står och lagar rätterna. Inget att dölja. Stora fönster med utsikt mot parken och grannbyggnaderna. Att titta ut och bli tittad på. Restaurangen är ett naturligt komplement till museet, på samma vis som bättre museer i New York ofta har ett hyggligt matställe också.
”Bra råvaror räcker långt”
Menyn följer säsongen. Nu på sommaren har vi blivit belåtna med en förrätt på sill och strömming som serveras vackert upplagd i små skålar. Mycket aptitliga och vällagade röror med intressanta smakbrytningar. Vi tyckte också om förrätten med mozzarella och tomater, där osten kom från buffel och tomaterna var smakrika. Bra råvaror räcker långt. 135 kronor kostar den aptitretaren. De har också råbiff som man kan få i halv eller hel portion. Den kallas Sven-Harrys oxfilétartar och får karaktär av stark senap, sardeller och kapris. 175 eller 225 kronor beroende på storlek.
”Ett trivsamt utflyktsmål”
Det är alltså inte billigt på Sven-Harrys. Vi har dock alltid blivit nöjda med maten vid våra besök. En entrecôte för 285 kronor serveras med grillad sparris och andra av årstidens grönsaker och lämnar oss mycket mätta och belåtna. Serveringen är proffsig och effektiv, personalen vänlig och hjälpsam. Guldhuset vid parken, som på toppen av byggnaden har en kopia av donatorns hus på Lidingö, är ett trivsamt utflyktsmål. En kvarterskrog värd en omväg. Utanför fönstren myllrar folk i parken, med olika aktiviteter beroende på årstid och väder.
SMAKRÅDET: Aftonbladet
Källa:.